Flere grøntsager til aftensmaden? Så prøv denne lækre ærtepure
Vi var for nyligt på Toldboden i København og fik en fantastisk ærtepure. Den var super lækker og jeg tænkte, at man da måtte kunne lave det selv. Den kan både bruges i en sandwich, som dip til grøntsagsstænger eller som tilbehør til fx fiskefrikadeller eller kylling. Det er super let og smager fantastisk. I min version bliver den smagt til med mynte og lime, hvilket passer helt perfekt til fisk. Andre krydderurter kan også bruges, fx dild!
Nedenfor deler jeg opskriften med jer 🙂
Ingredienser
200 g frosne ærter
Saften fra en halv lime
4-5 fint hakkede mynteblade
5 g smør
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog ærterne i 2-3 min i en lille gryde, når ærterne er kogt færdigt hældes vande
t fra.
Ærterne blendes med en stavblender til konsistensen er som man ønsker og smørret tilsættes.
Smag ærtepureren til med lime, mynteblade, salt og peber
God fornøjelse 🙂