Sprøde risottokugler
For et stykke tid siden smagte jeg de lækreste risottokugler og jeg har simpelthen drømt om dem lige siden. Jeg har ikke lige kunne finde ud af hvordan jeg skulle lave dem, så jeg har prøvet mig lidt frem og nu er jeg endelig kommet frem til en god fremgangsmåde hvor de både er saftige i midten og sprøde udenpå. De er perfekte til en tapasaften, til den lille sult eller som forret med en urtemayo til.
Opskrift – ca. 25 stk
Ingredienser
- 1 portion risotto fx. denne risotto med tomat og mozzarella
- 3 æg
- 2 dl mel
- 1 pakke pankorasp
- Olie til at stege i
Fremgangsmåde
- Køl risottoen ned og tril den til kugler på størrelse med en goldbold
- Vend risottokuglerne i mel, æg og tilsidst panko rask – almindelig rasp kan også anvendes, men det opnås ikke et lige så sprødt resultat
- Fritture steg risottokuglerne i ca 3-4 min til de er sprøde og gyldne
- Server med fx urtemayo
Rigtig god fornøjelse 🙂