Hjemmebagte frøsnappere, færdigbagte. Bysachse.dk

Hjemmebagte sprøde og lækre frøsnappere med marcipan remonce

Hvad er bedre end nybagte frøsnappere en weekend morgen? Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om noget 🙂
Derfor stod jeg tidligt op og bagte disse lækre og sprød frøsnappere. De er super lette at lave når man har teknikken og så smager de himmelsk.

Hvis man ligesom mig ikke har tid til at bage hver søndag morgen kan de med fordel fryses ned inden de bages, så kan man vente med at bage dem til den dag man skal bruge dem! Så bliver det ikke lettere at få friskbagte frøsnappere en søndag morgen. I bunden har jeg samlet nogle billeder fra undervejs da jeg bagte dem så i kan følge lidt med. Jeg håber i tør kaste jer ud i det, i vil helt sikkert ikke fortryde 🙂

Opskrift på 8-10 stk frøsnappere

Dejen

  • 25g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 450g mel
  • 1 knivspids salt
  • 100-125g kold smør
  • 1 æg til pensling
  • Blå birkes og sesamfrø til pynt

Remoncen

  • 75g marcipan
  • 100g sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
  • 100g blødt smør

Fremgangsmåde

  1. Lund vand og mælk og kom i en skål. Tilsæt gær og rør det ud
  2. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt det i ca. 5 min. Lad hvile på køkkenbordet i 30 min
  3. Rul dejen ud i et rektangel på et meldrysset bord så den er ca 1 cm tyk. Kom smør i tynde skiver på 2/3 af dejen
  4. Fold den 1/3 uden smør ind mod midten og dernæst den anden 1/3 ind over midten, så man nu har et rektangel
  5. Rul dejen forsigtigt ud til 1 cm tykkelse igen og gentag folde processen, dog uden smørret
  6. Kom dejen på køl i ca 20 min så smørret kan blive koldt inden man fortsætter
  7. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og gentag foldeprocessen. Kom dejen på køl (Nu er dejen foldet i de 27 lag vi ønsker)
  8. Mens dejen køler laves remoncen. Alle ingredienserne blandes sammen med fx en håndmikser
  9. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til ca 30×40 cm og kom remonce på dejen
  10. Fold dejen på den lange led og pensle med pisket æg
  11. Pynt med blå birkes og sesamfrø og skær dejen i ca 10 styks på 4 cm hver
  12. Tvist dejen to gange og lig frøsnapperen på en bageplade
  13. Bag ved 110 grader i 12-14 min eller til de er gyldne

Rigtig god fornøjelse 🙂Dejen til frøsnappere. Bysachse.dk

Hvordan folder mang lag til frøsnappere. Bysachse.dk

TIlsæt remonce til frøsnappere. Bysachse.dk

Lagene i frøsnappere. Bysachse.dk

Frys med birkes på frøsnappere. Bysachse.dk

Fold frøsnappere inden bagning. Bysachse.dk

Opskrift på frøsnappere. Bysachse.dk

Sprøde og lækre lag i frøsnappere. Bysachse.dk

 

2 comments on “Sprøde og lækre frøsnappere med marcipan remonce”

    • Hej Simone.

      Ja det kan de sagtens. Jeg plejer at fryse dem ned inden jeg bager dem. Når du så vil bage dem tager du dem op af fryseren aftenen inden og stiller i køleskab og då er de klar næste morgen.

      Mvh Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *