Speltotto med to slags græskar.Bysachse.dk.

Speltotto med græskar, svampe og bacon

Efterår er i min verden lig med græskar! Derfor stod den idag på speltotto med to slags græskar. Opskriften findes nedenfor.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser:

  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200g svampe
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 200g tørsaltet bacon
  • 200g perlespelt eller perlebyg
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • Smør til stegning
  • 1 dl hvidvin eller 3 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Tændovnen på 200 grader og skær 1/4 hokkaido græskar i små tern (skrællen kan man sagtens beholde på hvis den er økologisk). Kom ternene på en bageplade med bagepapir og drys med olivenolie og salt. Bag i ovnen ca. 20 min eller til de er møre.
  2. Snit løg, hvidløg, svampe og den sidste 1/4 hokkaido græskar og kom det på en pande med smør. Steg 2-3 min. Skyl perlespelten under koldt vand og kom det i gryden sammen med hvidvin/hvidvinseddike. Kog i 4-5 min til alt væske er fordampet.
  3. Tilsæt herefter bouillon så det dækker speltottoen, spæd løbende op når væsken fordamper. Lad det koge til speltkernerne er møre – det tager ca. 25 min.
  4. Steg bacon i ovnen eller panden.
  5. Smag speltottoen til med salt, peber og parmesan.
  6. Server speltottoen og top med bacon, det bagte græskar og parmesan.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Speltotto med to slags græskar II.Bysachse.dk

 

Speltotto med to slags græskar I.Bysachse.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *