– Af Marie Sachse
Risotto har længe været en af mine favoritter, men jeg elsker at eksperimentere med retten og det resulterede i denne speltotto. Grundprincipperne er det samme som i den originale risotto, dog kan jeg godt lide at speltkernerne giver lidt mere bid til retten 🙂
Ingredienser til 2-3 personer:
- 2 små løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g svampe
- 1 dl hvidvin
- 200 g speltkerner
- ca 1 l fiske – eller grøntsagsbouillon
- 200 g friske ærter
- 200 g friske rejer
- Lidt olivenolie
- Frisk revet parmesan
Fremgandsmåde:
Skræl løg og hvidløg samt rens svampene
- Snit løg, hvidløg og svampe fint
- Varm olivenolien op i en gryde og svits løg, hvidløg, svampe og speltkerner
- Efter nogle minutter tilsættes hvidvinen, når den er fordampet tilsættes bouillonen lidt efter lidt til speltkerne er færdige.
- Når retten har den rette konsistens smages det til med salt og peber og der tilsættes ærter og frisk revet parmesan.
- Der slukkes for varmen og rejerne vendes i. Så er det klar til servering 🙂
- God fornøjelse!