-Af Josephine Sachse
Efteråret er så småt begyndt, og det bliver derfor stille og rolig koldere. Koldt vejr og efterår er også lig simremad, og simremad er godt for studerende, på et stramt budget. Jeg bor alene, og der kan derfor snildt være mad til i hvert fald 3 dage. Samtidig er det altid rart at have noget hurtigt mad i fryseren, for det er godt nok ikke tit, jeg lige står og har den største lyst til at lave mad til mig selv, hvis jeg har haft en lang dag.
Nu er det jo også søndag, og jeg har derfor startet efteråret og simremadstiden, med min yndlings simreret, nemlig gullash. Opskriften er en familieopskrift, som normalt bliver lavet, når der er julefrokost, eller fødselsdage omkring juletid. Jeg deler selvfølgelig opskri
ften med jer, nedenfor! 🙂
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
600 g skært oksekød
3 løg
3 fed hvidløg
2 spsk paprika (eller efter smag)
1 spsk chili (eller efter smag)
1 liter vand
1 stort dåse tomatpure
Hvedeme
200 g champignon
4 mellemstore gulerødder
1/4 l madlavningsfløde
Fremgangsmåde
1. Vend kødet i hvedemel, dette vil være med til at jævne retten senere.
2. Brun kødet af i smør, og tag derefter kødet af varmen og lig til siden, i et serveringsfad.
3. Steg grofthakkede løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt derefter krydderier.
4. Lig kødet tilbage i gryden, og tilsæt vand og tomatpure.
5. Lad retten simre ved lav varme i 2 timer, og tilføj derefter gulerødder og champignon i skiver og madlavningsfløde, for en creme finish.- Du kan også tilsætte cocktailpølser, hvis det lyster
6. Server til grov ris eller kartoffelmos, alt efter hvad du synes er bedst.
Denne gullash kan sagtens fryses, og tages op når du har brug for et hurtigt måltid.
God fornøjelse, og velbekomme 😉