– Af Eva Sachse

Jeg er super glad for at få lov til at bidrage til mine søde døtres blog. Ligesom pigerne, er jeg meget interesseret i mad, træning, sund livsstil, at spise ude og rejser, så det vil være de emner jeg skriver om når jeg engang imellem gæsteblogger.

Denne gang vil jeg dele en opskrift, som jeg har med mig fra min barndom (1970’erne 🙂 ). Det er æblekage, men ikke en hvilken som helst æblekage. Den er nemlig rå.

Det har altid været sådan, at vi har glædet os til at det blev november og Ingrid Marie æblerne kom i butikkerne… for så betød det, at vi skulle have rå æblekage til eftermiddagskaffen. Nu kommer jeg jo fra Jylland og der er det meget almindeligt at der er kage til kaffen i weekenden. Og der blev altid ventet med begejstring på at æblekagen kom på bordet.

Det er en nem opskrift og æblekagen kan laves lige inden den skal spises men den har også godt af at stå i køleskabet et par timer.

Æblekage

Til 4 personer skal du bruge: 

  • 6 Ingrid Marie æbler
  • 24 -30 små markroner
  • Æblekagerasp
  • ¼ eller ½ liter fløde

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne og riv 2 æbler i en stor skål. Knus 8-10 markeoner over æblerne og drys med æblekagerasp.
  • Riv 2 æbler over første lag. Knus 8-10 markeoner over æblerne og drys med æblekagerasp.
  • Riv 2 æbler over andet lag. Knus 8-10 markeoner over æblerne og drys med æblekagerasp.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum og fordel det over æblekagen.
  • Server med kaffe, te eller kakao.

Æblekage 1

Skulle der blive lidt til overs, er det faktisk også rigtig godt dagen efter 🙂 God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *