Langtidshævede surdejsboller med ølandshvede og toppet med havregryn

Som lovet kommer her opskriften på mine langtidshævede ølandshvedeboller, lavet med surdej og toppet med grovvalsede havregryn. Selvom det virker fjollet så bruger jeg så vidt muligt altid økologisk mel samt gær da det helt klart giver det bedste resultat. Forholdet af mel kan man selv justere alt efter hvor grove man ønsker bollerne samt hvad man lige har i køkkenskabet. Her kommer opskriften

Langtidshaevede surdejsboller toppet med havregryn. Bysachse.dk

Opskrift til 9-10 stk
  • 5 g økologisk gær
  • ½ dl “ung” surdej (surdej der er opfristet ca 8 timer i forvejen)
  • 5½ dl koldt vand
  • 600 g økologisk mel (200g fuldkorns ølandshvedemel, 400g hvedemel)
  • 10-12 g fint salt
  • 1 dl grovvalsede havregryn til pynt
Fremgangsmåde
  1. 8 timer før bollerne skal bages opfriskes surdejen
  2. Kom vand, gær og surdej (kan erstattes af 5g ekstra gær) i en stor skål og rør det godt ud
  3. Kom melet i lidt efter lidt og kør bollerne på køkkenmaskine i ca 8-10 min
  4. Tilsæt saltet og rør yderligere 1 min
  5. Kom delen på køl i 10-12 timer
  6. 1 time fær bollerne skal bages tages skålen med dejen ud af køleskabet så den kan “vågne”
  7. Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen varme med op
  8. Mens ovnen varmer op hældes delen ud på bordet og forsigtigt deles dLangtidshaevede surdejsboller toppet med havregryn. Bysachse.dk 1ejen i 9 og kommes over på et stykke bagepapir og der drysses med havregryn (her kan med fordel bruges 1 bagespatel til at skære dejen ud og flytte bollerne over på pladen med)
  9. Slide bagepapiret over på bagepladen og kom bollerne i ovenen
  10. Bag bollerne 5 min ved 250 grader og skru ned til 220 grader og giv bollerne ca 15 min yderligere (Hav gerne
    en skål med koldt vand i bunden af ovnen for at skabe damp

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *