– Af Marie Sachse
Efter en lang sommer med lidt for lækker mad og alt for mange gode drinks er der tid til at få styr på kost og træning igen. Jeg må indrømme at jeg hen over sommeren har været lidt for doven og det skal der ændres på nu. Jeg er ikke fan af deciderede kure, men mere en ændring i livsstil. Noget der virker rigtig godt for mig er at skære ned for kulhydrater, specielt til aften og kun drikke vand i løbet af dagen. Saftevand, mælk og sodavand er tomme kalorier som fylder meget i regnskabet.
Her til aften har vi fået lakse frittata med spidskål som er nemt, lækkert og super sundt og i skal da selvfølgelig ikke snydes for opskriften 🙂
Opskrift til 2 personer
Ingredienser
500 g spidskål
1 løg
250 g laks
3 æg
3 æggehvider
salt og peber
Lidt olie til at stege i
Fremgangsmåde
Bag laksen ved 200 grader i ca. 20 min. Imens skæres løg og spidskål.
Grøntsagerne steges i olie ca. 5-7 og krydres med salt og peber.
Æggene piskes sammen til en ensartet masse og hældes ud over panden.
Evt. rør der lidt sammen så alt spidskålen er dækket.
Derefter bages det i ovnen i ca. 10 min til æggene er færdige.
Tilsidst smuldres laksen ud over og det er klar til servering.
Der kan også laves uden laks og blot bruges som tilbehør.
God fornøjelse 🙂