– Af Marie Sachse

Nogle gange trænger man bare til at spise noget andet til frokost end hvad man plejer – derfor fik jeg lyst til at bage en kæmpe portion pølsehorn, så er der også lidt til fryseren 🙂

Ingredienser

  • 25 gr. gær
  • ca 400 gr. mel
  • 125 gr. blødt smør
  • 1 1/2 dl. minimælk
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. groftsaltPølsehorn
  • 1 æg
  • 10 stk. kyllingepølser
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  • Lun mælken til ca. 37 grader og tilsæt gæren.
  • Tilsæt sukker, blødt smør og æg. Rør det sammen.
  • Til sidst tilsættes salt og mel lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Dejen deles i 10 lige store stykker, der trilles til  lange “pølser”, som rulles rundt om pølserne ligesom et snobrød.
  • Læg alle pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i omkring 30 min.
  • Tilsidst pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 180-200 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *