– Af Marie Sachse
Nogle gange trænger man bare til at spise noget andet til frokost end hvad man plejer – derfor fik jeg lyst til at bage en kæmpe portion pølsehorn, så er der også lidt til fryseren 🙂
Ingredienser
- 25 gr. gær
- ca 400 gr. mel
- 125 gr. blødt smør
- 1 1/2 dl. minimælk
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. groftsalt
- 1 æg
- 10 stk. kyllingepølser
- 1 æg til pensling
- sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
- Lun mælken til ca. 37 grader og tilsæt gæren.
- Tilsæt sukker, blødt smør og æg. Rør det sammen.
- Til sidst tilsættes salt og mel lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Dejen deles i 10 lige store stykker, der trilles til lange “pølser”, som rulles rundt om pølserne ligesom et snobrød.
- Læg alle pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i omkring 30 min.
- Tilsidst pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 180-200 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.
God fornøjelse 🙂