Kender i de morgener hvor man bare ikke lyst til noget sundt – i disse tilfælde er det helt perfekt at have denne opskrift ved hånden. På en time kan man stå med nybagte boller i hånden og de smager himmelsk med smør 🙂 De er også gode til en kold eftermiddag sammen med en kop varm kakao og flødeskum.
Ingredienser til ca 12 stk
- 50g gær
- 2/3 dl vand
- 2,5 dl mælk
- 3 spsk sukker (Kan udelades)
- Lidt fint salt
- 50 g blød smør
- ca. 7-8 dl mel alt efter behov
- 1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt sukker, smør, mælk og 1 dl mel
- Tilsæt salt og resten af melet, lidt efter lidt. Sørg for at dejen er elastisk og luftig – den må endelig ikke blive tør
- Ælt dejen et par minutter på et meldrysset bord til den bliver ensartet
- Kom bagepapir på en bageplade og form ca 12 boller
- Tænd ovnen på 220 grader
- Lad bollerne hæve lunt i 30 min
- Pensle bollerne med sammenpisket æg. De kan evt drysses med perlesukker eller hakkede mandler.
- Bag bollerne i den forvarmede ovn i ca 14 min til de er guldne og lækre
God fornøjelse 🙂