– Af Marie Sachse

Billede 15-11-2015 18.25.52I den kolde tid er der intet bedre end suppe! Derfor deler vi nu opskriften på den bedste kartoffel/porre suppe som i kan varme jer på i de kolde aftener 🙂

Ingredienser til 2-3 personer

  • 500g kartofler
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbullion
  • 2 dl fløde
  • Lauerbærblade
  • Timian
  • Salt og peber
  • 8-10 skriver serano skinke
  • 4-5 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Snit kartofler, porre, løg og hvidløg i mindre stykker (Jo større stykker, jo længere skal suppen koge)
  • Hæld olie i en gryde og svits kartofler, porre, løg og hvidløg i et par minutter
  • Tilsæt boullion samt krydderier og lad suppen koge ca 30 min alt efter størrelsen på grøntsagerne 🙂
  • Når kartoflerne er mørre pilles lauerbærbladene op og suppen blendes
  • Når suppen er blendet smages til med fløde, salt og peber
  • Bag serano skinken i ovnen ca 10 min til det er sprødt
  • Skær rugbrøddet i små terninger og fordel det på et stykke bagepapir
  • Hæld forsigtigt lidt olivenolie ud over og drys med salt
  • De skal have ca 20 min – halvvejs kan man lige ryste dem lidt så de bliver sprøde på alle sider

Server suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og serano skinken 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *