– Af Marie Sachse

Jeg har været små syg de sidste mange dage og har ikke kunne spise så meget andet end suppe fyldt med chili og ingefær, hvilket et perfekt når maner syg. Denne suppe var et klart hit og derfor skal i da ikke snydes for opskriften 🙂 Rejesuppe

Ingredienser til 2 personer

  • 200 g friske rejer
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt fintsnittet ingefær
  • 3 dl kokosmælk
  • 0,8 dl hønsebouillon
  • 4 dl frosne ærter
  • 3-4 gulerødder skåret i skiver
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk gule sennepskorn
  • Salt og peber
  • Peanuts
  • Lidt limesaft
  • Evt lidt fuldkornspasta

Fremgangsmåde

  • Snit hvidløg, løg og ingefær fint og svits det i gryden til de bliver gennemsigtige. Tilsæt derefter krydderierne og lad dem stege med i nogle minuttet så smagen kan trække ud af dem
  • Tilsæt kokosmælk, bouillon og de snittede gulerødder lad det simre i ca 10 min.
  • (Her kan i komme pastaen i suppen hvis i ønsker pasta)
  • To minutter inden suppen er færdig tilsættes de frosne ærter
  • Når suppen igen er oppe og koge tages den af blusset og serveres med de friske rejer og peanuts. Er man til det kan man også give den lidt frisk presset limesaft over.
  • God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *