Svampede kanelgifler 2. Bysachse.dk

Snaskede kanelgifler med kanelfyld

Jeg ELSKER kanelgifler, specielt dem fra pågen, jeg ved ikke hvad der er med dem men de er bare så gode! Jeg tænker derfor at man da må kunne gøre dem kunsten efter!

Det resulterede derfor i disse snaskede kanelgifler med det lækreste kanelfyld. Jeg kan vidst roligt afsløre at det godt kan gå hen og blive et farligt bekendtskab. Jeg ved det for nogle måske lyder fjollet med økologisk gær og mel, men gør jer selv en tjeneste at prøv det – det vil i ikke fortyde, smagen bliver bare en hel anden.
Til jer der har lyst til også at lave en omgang af disse kanelgifler kommer opskriften her.

Opskrift – 15 stk

Ingredienser

 

Dejen
  • 2,5 dl mælk
  • 20g økologisk gær
  • 450-500g økologisk hvedemel
  • 60g sukker
  • 1 tsk fin salt
  • 60g smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg til pensling
Fyld
  • 100g sukker
  • 50g brun farin
  • 100g smør
  • 10g kanel
  • 1/2 tsk fin salt

Fremgangsmåde

  • Kom lun mælk og gær i en skål og bland det godt sammen
  • Kom mel, sukker, salt og kardemomme i og rør det godt sammen i fx en røremaskine. Dejen skal æltes på lav hastighed til den er glat og smidig – ca. 5 min
  • Kom smørret i og ælt yderligere 5 min til alt smørret er æltet ind i dejen
  • Lad dejen hæve ca. 1 time på køkkenbordet
  • Imens laves fyldes ved at piske alle ingredienserne sammen med en håndmikser
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den til et rektangel på ca 30×70 cm
  • Fordel fyldet på dejen med en kniv
  • Del dejen i to på langs (2 stykker på 15×70 cm) uden at snitte helt igennem så de stadig hænger let sammen. På den lange side tættest mod dig trykker du med en gaffel hele vejen hen og pensler med vand så det kan binde.
  • Nu skal giflerne foldes. Fold fra den halvdel længst væk 1/4 af dejen ind over den resterende dej, gentag dette 2 gange og luk giflen af med det lille stykke du har trykket med gaflen og penslet med vand.
  • Vend derefter den lange pølse om så den ligger på lukningen. Skær 15 lige store gifler og kom dem på en bageplade
  • Lad dem hæve lunt ca. 1 time
  • Pensle giflerne med æg og bag dem ca. 12-14 min ved 200 grader. Bagetiden afhænger meget af ovnen så hold øje med dem undervejs
  • Server giflerne lune

Rigtig god fornøjelse 🙂

Svampede kanelgifler 5. Bysachse.dk

Svampede kanelgifler 4. Bysachse.dk Svampede kanelgifler 3. Bysachse.dk

10 comments on “Snaskede kanelgifler med kanelfyld”

  1. De ser virkelig lækre ud. Dem vil jeg bestemt prøve at lave en dag. Jeg vil dog lige høre om smørret skal smeltes inden det æltes ind i dejen?

  2. det ser vild godt ud. jeg vil lige høre om hvordan smøret skal være der skal i fyldes om det skal smeltet eller være stuetempratur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *