Det er blevet første december og det betyder tid til julehygge og julebag. Vi har idag været ude og fælde vores eget juletræ, pakket den første pakke op i vores pakkekalender, set bamses julerejse og bagt jødekager. Julen er simpelthen sådan en fin og hyggelig tid.
I denne weekend har jeg bagt sprøde jødekager med mandelflager og kanelsukker, helt klart mine favoritter. Hvad der skal bages i næste weekend er endnu ikke sikkert – har i nogle forslag? Sidste år bagte jeg svenske chokoladebrød, de er også bare så lækre!
Jødekager
Ingredienser til ca. 40-50 stk
- 150 g smør – stue temperatur
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk hjortetak salt
- 1 nip salt
- 1 æg til pensling
- Kanel og sukker blandet til kanelsukker
- 2 håndfulde finthakkede mandler
Fremgangsmåde
- Smuler det bløde smør i melet og tilsæt sukker, salt og hjortetak salt
- Samle tilsidst dejen hurtigt med ægget – det er vigtigt at der ikke bliver arbejdet for meget med dejen
- Stil dejen på køl i ca 1 time
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik kagerne ud i den ønskede form, fx runde, hjerter eller rensdyr
- Kom kagerne på en bageplade med bagepapir og pensle med æg. Drys derefter med kanelsukker og fint hakkede mandler.
- Bag ved 200 grader i 7-8 min
- Tag dem ud af ovnen når de er begyndt at få lidt farve og lad dem køle af på en kold rist. De bliver først helt sprøde når de er kølet af, så det er vigtigt at de ikke pakkes i æsker før de er helt koldt og sprød
God fornøjelse og god jul 🙂
1 comment on “Jødekager med kanelsukker”