– Af Josephine Sachse

Nu er det jo en blog, der skal handle om lidt af det, vi går og laver på studiet. Og en del af min uddannelse som markedsføringsøkonom, er tre måneders praktik.Praktikpladsen skal vi selv finde, men det er slet ikke så nemt som det lige lyder!

En praktikplads er ikke noget der hænge på træerne. Da jeg startede på studiet, troede jeg at det ville være det nemmeste ved uddannelse, altså at finde en praktikplads. Jeg var af denne overbevisning, fordi markedsføring jo er noget enhver virksomhed har brug for, er det ikke?
Jeg har sendt mange ansøgninger, og har kun fået meget få svar tilbage. Samtidig er det svært at finde en praktikplads, der direkte henvender sig til en markedsføringøkonom.

Men nu, efter lang tids søgen, er det lykkedes mig at finde en praktikplads. Jeg har fået praktikplads i en virksomhed, som er aldeles velkendt i vores familie. Marie har arbejdet der i to år, og nu skal jeg i praktik. Min praktikplads er hos smykkevirksomheden Sif Jakobs, og jeg glæder mig som et lille barn, til at komme igang.

Der er sikkert mange af mine medstuderende, der vil nikke genkendende til det næste. Det er en lettelse uden lige, når sådan et pres, som det er at skulle finde en praktikplads, endelig bliver løftet fra ens skuldre.

Jeg sidder dog stadig med en underlig følelse. Jeg har nu kun ca. 2 måneder tilbage af den teoretiske del af studiet. Jeg mangler selvfølgelig en hovedopgave i slutningen af praktikforløbet, men for mig er det hårdeste snart er overstået. Jeg lærer nemlig bedst, når jeg får lov til at arbejde med faget i praksis, og derfor kan jeg ikke vente med at komme igang, og afprøve det jeg har brugt halvandet år på at lære, så det måske vil sidde en smule bedre fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *