– Af Marie Sachse
I vores familie har vi en fast tradition om at vi hver jul laver hjemmelavede æbleskiver. Hvert år lærer vi nye tricks så de bliver endnu bedre. Så nu må det være tid til at vi deler opskriften samt en “how to” billede guide med jer. 🙂
Ingredienser
- 250g mel
- 1 tsk natron
- 50g sukker
- 0,5 tsk fint salt
- 1 tsk kardemomme
- lidt revet citronskal
- 5 dl kærnemælk
Fremgangsmåde
- Bland alle de tørre ingredienser sammen. Dernæst tilsættes kærnemælken.
- Det røres sammen til en ensartet masse uden klumper.
- Nu skal det stå og hvile i ca 30 min.
- Varm æbleskivepanden op.
- Når den er varm puttes en lille klar smør i hvert hul.
- Fyld hullerne 3/4 dele op og lad dem bare i 2-3 min.
- Dernæst vendes de 2/3 del af vejen – se billede nedenfor
- Efter et par minutter vendes de det sidste stykke.
- Nu skal de bage til de er gyldne og sprøde
- Gentag indtil alt dejen er bruge 🙂
- Server æbleskiverne lune med syltetøj og flormelis
- God fornøjelse
1 comment on “Hjemmlavede æbleskiver med kærnemælk!”