– Af Marie Sachse

Vi elsker at lave pizza og når vi har god tid lavet vi alt hvad vi kan fra bunden. Her deler vi vores favorit opskrift på pizzadej, hjemmelavet tomatsauce samt inspiration til vores ynglingsfyld 🙂

Billede 14-11-2015 17.31.50 Billede 14-11-2015 17.49.21

Ingredienser til 3-4 pizzaer

  • 1,5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 300 g mel – gerne en blanding af tipo 00 og durum
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 god håndfuld salt
  • 4 modne tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt honning
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk tomatpure
  • Salt, peber og lidt chili

Fremgangsmåde

  • Bland vand, gær og sukker sammen.
  • Når gøren er opløst tilsættes halvdelen af melet. Dette røres ud til der ikke er flere klumper
  • Tilsæt salt, olie og resten af melet lidt efter lidt. Den må på intet tidspunkt føles tør.
  • Ælt dejen i ca 10 min – gerne med håndkraft
  • Lad dejen hæve koldt i 1-2 timer
  • Dej dejen i 4 og form dem til runde boller og lig dem på en bageplade
  • Lad dejen efterhæve i 0,5-1 time og så er dejen klar til brug
  • Snit tomater, løg og hvidløg og steg det i lidt olie
  • Tilsæt vand og tomatpure og lad det koge ind
  • Blend tomatsaucen og smag til med honning, salt, peber og chili
  • Rul pizzadejen ud og fyld den med hvad i bedst kan li’ (Der er inspiration i bunden af opslaget)
  • Bag pizzaerne ved 230 grader på en pizzasten i 5-6 min til de er sprøde og gyldne

Vores ynglingsfyld:

  • Kartoffel, mozzarella, kødboller og svampe
  • Tomatsauce, italiens pølse, aubergine, mozzarella
  • Tomatsauce, mozzarella, kartoffel, svampe og bacon
  • Tomatsauce, mozzarella, kylling, bacon, pesto
  • Tomatsauce, mozzarella, rucola, bresaola

Hvad er jeres ynglingsfyld? 🙂

Billede 14-11-2015 18.04.50

Billede 14-11-2015 18.36.51

Billede 14-11-2015 18.13.37

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *