– Af Marie Sachse
I denne tid elsker vi suppe herhjemme og til en god supper hører godt brød. Derfor er jeg begyndt at bage mine egne naanbrød. Det er et lidt specielt brød da det ikke bliver bagt i ovnen, men der i mod på panden 🙂
Ingredienser
- 25g gær
- 1 dl lunt vand
- ca 200 g hvedemel – det kan variere lidt alt efter hvilken yoghurt man bruger
- 1,5 dl yoghurt eller skyr
- 2 tsk. stødt koriander
- Lidt salt
- 3 spsk olivenolie
- Lidt honning
- Lidt smør til stegning
- Eksempler på pynt:
- Nigella frø
- Frisk korriander
- Fintsnittet hvidløg
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt yoghurten og halvdelen af melet
- Tilsæt stødt korriander, salt, olie og honning og rør sammen
- Tilsæt resten af melet til det har en let og elastisk konsistens og ælt i ca 5 min.
- Lad det hæve lunt i ca 1,5 time
- Varm en pande op og tilsæt lidt smør
- Tag ca 1/4 af dejen og flad den ud med hænderne – tilsæt det ønskede pynt.
- Bag brødet ved middel varme på panden i ca 3 min på hver side.
- Gentag til der ikke er mere dej