Hjemmelavet bearnaise
Vi kender vist alle frygten for den skilte bearnaise, men det skal være slut nu! Vi har i de seneste mange måneder spist bearnaise et par gange om ugen for at få den til at side lige i skabet samt finde en metode der sikrede os at vi kunne lave en stor portion uden frygten for at den skiller. Det er endelig lykkes os og nu skal i også have chancen fordi hjemmelavet bearnaise er bare så lækkert sammenlignet med hvad man kan købe ude i butikkerne.
Metoden kræver en sous vide som er et varmelegme der holder et vandbad en bestemt temperatur og dermed hjælper til at holde henholdsvis æg og smør i den præcise temperatur til at det tykner, men heller ikke skiller. I er mange der har spurgt ind til vores sous vide og den er fra Anova. Derudover kræver det en elpisker og et stort kar til vandet, en varkumpakker og plastikposer der kan tåle varme. Her kommer opskriften.
Opskrift – 2-3 personer
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 250g smør
- Et stort bund estragon
- 2 spsk bearnaise essens
- Stængler fra estragon
- 2 bananskalotteløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl hvidvin
- Salt og peber
Fremgangsmåde bearnaise essens
- Tag bladene af estragon stænglerne og lig dem til side til selve bearnaisen.
- Snit stænglerne og løg og kom dem i en gryde med lidt neutral olie
- Når løgene har taget lidt farve tilsættes hvidvinseddike og hvidvin og koges ind til der er ca 2 spsk væske tilbage
- Sigt væsken gennem en si og stil det til side
- Det kan holde sig på køl i 1-2 uger i en tætsluttet beholder – så man kan lave en større portion hvis man skal bruge det senere
Fremgangsmåde bearnaise
- Varkumpak æggeblommer og essens i en pose og smørret i en anden pose
- Tænd sous viden på 61 grader og kom de to poser ned i vandet
- Lad dem ligge i ca. 30-60 min, helst ikke meget længere
- Snit estragon bladene fint og stil dem væk til sovsen er klar
- Stil den beholder ned i vandbadet bearnaisen skal piskes i, vi plejer at bruge et højt decilitermål. Ved at sætte beholderen i vandbadet og piske bearnaisen heri sikre man at sovsen holder den rette temperatur til at æggeblommerne kan tykne
- Kom æggeblommer og essensen op i beholderen og pisk 2-3 min til æggeblommerne bliver tykke
- Klip et lille hul i posen med smørret og hæld i en tynd stråle stille og roligt smør ned til æggeblommerne. Forsøg kun at få det klarrede smør med så vallen bliver i posen.
- Bearnaisen skal have smør til den er mættet – vi plejer at bruge næsten alt det klarrede smør. Stop hellere mens legen er god og sovsen er lækker tyk
- Når sovsen har den rette konsistens vendes estragonbladene i og kommes i en skål
- Så er den klar til servering
Rigtig god fornøjelse 🙂
Hvis i bruger mine opskrifter og ligger noget på instagram må i meget gerne tagge mig eller #bysachse så jeg kan følge med