Hjemmelavet bananbrød fyldt med alt det lækre, og helt uden mel

Hvad er bedre end at åbne køleskabet og så ligger der et nybagt bananbrød? Jeg kan ikke komme i tanke om ret mange ting 😉
Når jeg bager det plejer jeg at lave en stor portion og så fryse halvdelen ned 10 min efter det er kommet ud af ovnen, så har man resten til en anden god gang! 😀

Det fede ved sådan et bananbrød er at man kan komme lidt det i man har i skabene, fx nødder, chokolade, kokosmel eller hvad der ellers ligger af lækkerier!

Her kommer opskriften så på mit yndlings bananbrød!

Opskrift til 1 brød
  • Hjemmelavet bananbrød uden mel. Bysachse.dk3 modne bananer + 1 til pynt
  • 160g grovvalsede havregryn
  • 60g kokos
  • 40g mørkchokolade, gerne 80%
  • 2 æg
  • 1/2 dl vand
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 håndfyld ristede og hakkede hasselnødder (kan udelades)
Fremgangsmåde
    1. Blend havregynene helt fint i fx. en mimihakker og hak chokoladen i grove stykker med en brødkniv
    2. Kom bananer, kokos, chokolade og havregryn i minihakkeren og blend til en ensartet masse
    3. Tilsæt æg, vand, salt bagepulver og evt de hakkede nødder og bland massen yderligere 1 minutHjemmelavet bananbrød med kokos og hasselnødder. Bysachse.dk
    4. Smør en brødform og kom dejen i (alternativt i små muffinsforme) og pynt med den sidste banan
    5. Bag brødet i 40-50 min ved 180 grader (bages det som muffins skal det have omkring 20-25 min)
    6. Lad køle i 10 min og server med smør, peanutbutter eller hvad du bedst kan li’

Rigtig god fornøjelse 🙂

2 comments on “Mit yndlings bananbrød helt uden mel”

  1. Hold nu op det smager fantastisk. Jeg er fan 👌 Havde ingen hasselnødder så det blev valnødder, men det virker også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *