– Af Marie Sachse
Min nye favorit morgenmad er og bliver chiagrød, det er super nemt da det forberedes aftenen før og så kan det varieres i det uendelige så det aldrig bliver helt det samme. Her vil jeg dele min grundopskrift med jer og så skal jeg nok senere dele nogle af mine yndlingsvariationer med jer 🙂 På billedet har jeg toppet med hindbær, hakkede mandler og chokolade.
Ingredienser til 2 portioner
- 3 dl soyamælk eller mandelmælk med vaniljesmag
- 2 spsk chiafrø
- 1 tsk husk
- 1/2 dl havregryn
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- Topping: Hakkede mandler, banan i skiver, bodylab zero topping med fx chokoladesmag, peanutbutter eller hvad man lyster
- Kom alle ingredienser i en skål, undtaget toppingen og bland det godt. Kom det derefter i køleskabet natten over
- Det kan være lidt forskelligt hvor meget chiafrøene suger så man kan med fordel om morgenen komme lidt ekstra væske i hvis den er blevet for fast i løbet af natten.
- Når man vågner om morgenen tages grøden ud af køleskabet og kommes op i en skål hvorefter der kommes det ønskede topping på.
- Denne grundgrød kan varieres i det uendelige, fx med most banan, peanutbutter, kakaopulver eller hvad man ønsker 🙂
God fornøjelse!