– Af Marie Sachse
Jeg har besøg af min søde søster og vi er begge to ramt af lidt tømmermænd. Derfor behøvede maden idag ikke at være sund, det skulle bare være super lækkert. Vi besluttede derfor at lave hjemmelavede forårsruller med oksekød og grøntsager. Det smager fantastisk, især med tømmermænd.
Ingredienser. 20-25 stk.
1 løg
2 fed hvidløg
lidt fint snittet ingefær
500g oksekød
3-4 store gulerødder fint snittet
2/3 spidskålshoved fint snittet
1/2 lime
1/2 dl soja
1/2 dl fiskesovs
2 spsk sukker
Olie
Forårsrullepapir – kan købes i specialbutikker og i nogle store Irma’er samt Meny’er.
1 æg
Fremgangsmåde
Forårsrullepapiret skal tages ud af fryseren og ligge i et vådt viskestykke i ca 2 timer inden det kan tages i brug.
Fyld:
Fint snittet løg, hvidløg og ingefær steges i en gryde med lidt olie.
Når det er blevet gyldent kommes oksekødet i og svitses til det er næsten færdigt.
Nu tilsættes de fint snittede gulerødder og spidskål.
Når det er faldet sammen tilsættes limesaft, soja, fiskesovs og sukker.
Tilsidst smages det til.
Forårsrullen: Se billeder i bunden for nærmere beskrivelse af hvordan de foldes.
Et ark forårsrulledej ligges ud på et spækbræt.
Der kommes ca 1-2 spsk fyld i det ene hjørne.
Hjørnet rulles en gang og siderne foldes ind.
Det sidste hjørne pensles med æg for at holde rullen sammen.
Tilsidst steges forårsrullerne i en gryde med rigeligt olie i 4-6 min.