– Af Marie Sachse

Selvom det er sommer er en simreret som chili con carne altid godt på en overskyet dag. Den er fyldt med proteiner fra bønnerne og så smager det skønt. Derudover kan den varieres i det uendelige både med indhold og tilbehør. Tilmed er der chokolade i, så whats not to like 🙂

Opskrift – til 4 personer
Lidt olivenolie
2 tsk tørret chili
2 tsk kanelpulver
2 tsk korander
2 tsk spidskommen
2-3 fed hvidløg
2 løg
500 g hakket oksekød
2,5 dl okseboullion
1 kanel stang
1 dåse flåede tomater
1 dåse kidney bønner
1 dåse chilibønner
25 g mørk chokolade
Salt og peber
Tilbehør11850774_10206351866372313_2095247885_n
Fx. ris, nachos, hjemmelavet foccacia brød, creme fraiche eller cheddarost.

Varm olien op i en stegegryde og tilsæt krydderierne samt hvidløg. Efter et par minutter tilsættes de fint hakkede løg.

Når løgene er klare tilsættes det hakkede oksekød og det brunes af. Derefter tilsættes flåede tomater, okseboullion samt kanelstangen. Lig låg på gryden og lad det simre i minimum 1 time, gerne længere. 5 min før maden skal serveres tilsættes de to forskellige bønner. Kidney bønnerne skal drænes og skylles og chilibønnerne skal blot drænes. Efter 5 min smages retten til og tages af blusset hvorefter chokoladen røres i.

Så skal den bare serveres med det ønskede tilbehør. God fornøjelse 🙂

1 comment on “Chili con carne med mørk chokolade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *