Brownie med chokolade og valnødder. Bysachse.dk 1

Svampet brownie med chokolade og valnødder

Hvem elsker ikke brownie?

Jeg elsker kombinationen af mørk chokolade og sprøde nødder. Derfor er brownie også en af mine favorit kager. Den kan nydes til brunch med et koldt glas mælk, som dessert med en lækker kold vaniljeis til eller som en sød overraskelse i madpakken. Den er super enkel at lave og kan holde sig en uges tid i en lufttæt beholder på køl – så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang.

Opskriften på brownie ca. 12 stykker

Ingredienser til kagen

  • 130g 70% chokolade
  • 110g smør
  • 220g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 60g hvedemel
  • 1 spsk kakaopulver
  • 75g valnødder

Fremgangsmåde

  1. Hak chokolade og kom i en gryde med smøret. Smelt ved lav varme og tag af blusset
  2. I en skål piskes æk og sukker i et par minutter.
  3. Vend chokolade/smør massen i med en dejskraber.
  4. I en lille skål blandes vaniljepulver, bagepulver, hvedemel og kakaopulver. Sigt det i skålen med kagemassen for at undgå klumper og rør forsigtigt med dejskraberen til en ensartet masse.
  5. Hak valnødderne groft og vend det i kagemassen
  6. Find en springform på ca 22 i diameter eller en anden form hvor bunden kan løsnes, smør siderne ( lig evt bagepapir i bunden) og hæld dejen op i
  7. Tænd ovnen på ca. 180 grader og bag kagen i 25-27 min. Dette afhænger af ovnen, så hold øje til slut i bagningen – den må gerne være lidt svampet i midten.
  8. Tag kagen ud og lad den køle 20 min inden den skæres ud i mindre stykker.

Rigtig god fornøjelse! Jeg håber i bliver lige så vilde med den som jeg er 🙂

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter så vil jeg så gerne høre hvad du syntes om den!
I kan kommentere nedenfor eller tagge #bysachse på jeres billeder på instagram så jeg kan følge med i jeres lækre kreationer

Brownie med chokolade og valnødder. Bysachse.dk

Brownie med chokolade og valnødder. Bysachse.dk 5

Brownie med chokolade og valnødder. Bysachse.dk 3

Brownie med chokolade og valnødder. Bysachse.dk 2

4 comments on “Svampet brownie med chokolade og valnødder”

  1. Jeg har lavet denne lækre sag en enkelt gang og var pjattet med den. Derfor skal den også på kagebordet til min søns 1 års fødselsdag. Men hvor mange gange tror du at opskriften skal dobbelts op, hvis man skal lave den i en bradepande? 🤗

    • Det er godt at høre! 🙂
      Det er et godt spørgsmål, jeg vil gætte på en 3-4 gange alt efter hvor høj den skal være

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *