– Af Marie Sachse

Bellini er en super dejlig sommer cocktail med bobler og ferskner som i selvfølgelig ikke skal snydes for. Den passer perfekt til velkomstdrinks eller til en sommeraftenen på terrassen i det gode vejr. Vi er som tidligere nævnt på sommerferie i Italien og kan plukke friske ferskner lige oppe af vejen, så denne drink var oplagt at skulle nyde til solnedgangen. Drinken kan også laves med hindbær eller andre sommerfrugter.

Opskrift – til ca. 10 personer

4-6 modne ferskner
1 citron
Lidt sukker alt efter hvor søde fersknerne er.
Isterninger
1-2 flasker cava eller prosecco

Fersken pure – FremgangsmådeIMG_5178

Sæt vand over at koge i en stor gryde. I mellemtiden skæres et kryds i toppen af hver fersken så det er lettere at pille skinnet af.

Når vandet koger skoldes fersknerne i det kogende vand i 1-2 min indtil skinnet har sluppet. De færdigkogte ferskner kommes i koldt vand i et par minutter.

Nu trækkes skinnet af fersknerne og de skæres i små stykker og kommes i en blender. Dernæst tilsættes saften fra 1 citron og sukker. Det kan med fordel smages til undervejs så det ikke bliver for sødt.

Efter det er blendet kommes det på køl i et par timer og er derefter klar til brug.

Drinks

0,5-1 dl fersken pure kommes i hver glas sammen med et par isterninger.
Glasset toppes til sidst med de ønskede bobler.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *