Æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme. Bysachse.dk 2

Æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme

Der er intet bedre end hjemmelavede æbleskiver i den kolde tid. Det kræver lidt at lære teknikken, men når den først sidder der lover jeg at i aldrig vil købe fryse æbleskiver igen 🙂
Jeg har tidligere lavet en guide til hvordan æbleskiverne steges – den findes her. Det eneste det kræver er en æbleskive pande hvilket man efterhånden kan finde i de fleste køkkenbutikker.
Nedenfor er den opskrift jeg foretrækker til mine æbleskiver.

Opskrift – 20 stk

Ingredienser

  • 300g mel
  • 3 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • lidt revet citronskal
  • 1 knivspids salt
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål
  • Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme, citronskal og salt sammen. Tilsæt dernæst kærnemælk og æggeblommer og rør det til en ensartet masse.
  • I en anden skål piskes æggehvider og sukker stive
  • Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og lad den hvile i 15 min på køl
  • Varm æbleskivepanden op til middelvarme. Imens smeltes lidt smør i en gryde
  • Når æbleskivepanden er varm puttes pensles hvert hul med smør
  • Fyld hullerne 3/4 dele op og lad dem stege i 2-3 min.
  • Dernæst vendes de 2/3 del af vejen – se guide her
  • Efter et par minutter vendes de det sidste stykke.
  • Nu skal de bage til de er gyldne og sprøde
  • Gentag indtil alt dejen er brugt
  • Server æbleskiverne lune med syltetøj og flormelis

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme. Bysachse.dk

Æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme. Bysachse.dk 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *