Æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme
Der er intet bedre end hjemmelavede æbleskiver i den kolde tid. Det kræver lidt at lære teknikken, men når den først sidder der lover jeg at i aldrig vil købe fryse æbleskiver igen 🙂
Jeg har tidligere lavet en guide til hvordan æbleskiverne steges – den findes her. Det eneste det kræver er en æbleskive pande hvilket man efterhånden kan finde i de fleste køkkenbutikker.
Nedenfor er den opskrift jeg foretrækker til mine æbleskiver.
Opskrift – 20 stk
Ingredienser
- 300g mel
- 3 æg
- 5 dl kærnemælk
- 3 tsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kardemomme
- lidt revet citronskal
- 1 knivspids salt
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål
- Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme, citronskal og salt sammen. Tilsæt dernæst kærnemælk og æggeblommer og rør det til en ensartet masse.
- I en anden skål piskes æggehvider og sukker stive
- Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og lad den hvile i 15 min på køl
- Varm æbleskivepanden op til middelvarme. Imens smeltes lidt smør i en gryde
- Når æbleskivepanden er varm puttes pensles hvert hul med smør
- Fyld hullerne 3/4 dele op og lad dem stege i 2-3 min.
- Dernæst vendes de 2/3 del af vejen – se guide her
- Efter et par minutter vendes de det sidste stykke.
- Nu skal de bage til de er gyldne og sprøde
- Gentag indtil alt dejen er brugt
- Server æbleskiverne lune med syltetøj og flormelis
Rigtig god fornøjelse 🙂