“Sunde” æbleskiver med banan. Uden tilsat sukker og hvedemel
Er der én ting jeg er helt vild med, så er det æbleskiver! Dog hører æbleskiver sig normalt kun til 1 måned om året hvilker jo er en kæmpe fejl 🙂 Med inspiration fra bananvafler og bananpandekager har jeg eksperimenteret med æbleskiverne og fremtryllet en rigtig lækker opskrift hvor æbleskiverne stadig har deres lækre smag og sprøde ydre.
Jeg har været i køkkenet og fundet den perfekte opskrift på en lidt sundere version af de klassiske æbleskiver, hvor grundingrediensen er banan.
Banan giver den søde smag i æbleskiverne så vi på den måde slipper for at komme sukker i dejen. Derudover har jeg også byttet det klassiske hvedemel ud med grovvaslede havregryn.
Dermed kan man spise en ordentlig protion af disse æbleskiver uden at få alt for dårlig samtittighed 😉
Her kommer opskriften på æbleskiver!
Opskrift til ca 12 stk
- 1 moden banan
- 50g grovvalsede havregryn
- 2 æggeblommer og 2 æggehvider
- ½ dl mælk eller kærnemælk
- 1 nip salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kardemomme
- Smør til stegning
- Massere af topping/tilbehør
Fremgangsmåde
- Blend havregynene helt fint i fx. en mimihakker
- Mos bananen fint med en gaffel og kom havregryn, æggeblommer, salt, bagepulver, vaniljepulver og kardemonme ned til bananerne og rør massen godt sammen
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen
- Varm æbleskivepanden op til medium varme
- Steg æbleskiverne i smør i ca 5 min i alt
- Server med dit yndlingstopping
Jeg har tidligere lavet en guide til hvordan man skal vende æbleskiverne så de holder faconen under stegning – det var mig en gåde i mange år hvordan man fik dem kugle runde 🙂
Jeg håber i kan bruge opskriften
Rigtig god fornøjelse 🙂