– Af Josephine Sachse

Som i måske har oplevet, er familie meget vigtigt for os. Vi laver rigtig mange ting sammen, også sammen med vores forældre, og en begivenhed som altid sker i familiens skød, er thumb_IMG_6800_1024fødselsdage. Vores far blev 50 i sidste uge, og det er en stor ting! Han er en mand der holder sig utrolig godt, så det kan ikke ses på ham, at han lige er blevet 50 år. Men en rund
fødselsdag, som denne, skal fejres, og det blev den da også!

Onsdag, på dagen, var vi først til kage og kaffe i lejligheden på Hellerupvej, og senere ude og spise på Bæst, en super hyggelig restaurant på Nørrebro. At servere velsmagende tapas, samt pizza som de bliver lavet i Italien, toppet med en lækker flaske vin, er bæst’s vigtigste opgave. Og det må man give dem, at de gjorde til perfektion.

På bæthumb_IMG_6804_1024st ligger man ikke mærke til at tiden går, da stemningen er så god, og servicen sørger for at man ikke mangler noget, som gæst. Helt klart et besøgsværdigt sted, til en festlig lejlighed, eller når du bare har lyst til lækre stenovnspizzaer.

Men en rund fødselsdag kan ikke kun fejres på en dag, derfor holdte vi søndag fødselsdags/juleklip. Det er en fast tradition, at vi hvert år i december, samles hele Sachse – familien til juleklip og fødselsdag. Det er en god måde at få set hele familien, få sagt god jul, og en god undskyldning for at spise vaniljekranse og æbleskiver 😉

thumb_IMG_6852_1024I år havde Marie og jeg medbragt en tradition, fra vores mors familie. Vi havde lavet en kagemand til fødselaren. Og opskriften får i selvfølgelig lige her.

Opskrift på kagemand til ca 10 personer:

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 4,5 dl vand
  • 3 tsk sukker
  • 225 g mel
  • 6 æg
  • 1,5 tsk bagepulver

    Pynt:

  • Flormelis til glasur
  • Slik
  • Karamelsnørre til håret
  • Marcipan til hoved og mave thumb_IMG_6845_1024
  • Fødselsdagsflag og lys

Fremgangsmåde

  • Smør, vand og sukker varmes op i en gryde til lige under kogepunktet
  • Kom melet i og rør godt rundt til det bliver en glat og ensartet masse
  • Lad det køle af i ca 30 min til det er stuetemperatur – det må ikke være for varmt da æggene ellers vil skille når de kommer i
  • Når massen er kølet af tilsættes først bagepulver og derefter et æg og det røres ind i massen til den igen bliver ensartet
  • Dette gentages for alle æggene (det kræver en stærk overarm). Massen vil stille og roligt blive mere og mere cremet
  • Når alle æggene er rørt i fordeles massen på 2-3 bageplader. Der skal være et hoved, en krop, to arme og to ben.
  • Bundene bages i 5 min ved 250 grader og derefter yderligere 10-15 min ved 215 grader. Det er meget vigtigt at ovnen ikke åbnes under bagningen da det vil få bundene til at falde sammen.
  • Bundene tages ud når de er blevet flotte og gyldne.
  • Når de er kølet af og faldet lidt sammen rulles marcipan ud til hoved og mave og derefter kan der ellers pyntes løs efter bedste evne!
  • God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *